Skip to content Skip to footer

KAMBO

Medicina za bojevnike

Za naravno in močno detoksifikacijo
telesa, uma in duha,
za krepitev imunskega sistema,
za sproščanje energijskih blokad,
za psihofizično moč in jasen um,
za pomoč telesu pri samozdravljenju.

kambo žabica

Kambo seansa

Uporabljam le etično pridobljen Kambo iz prve roke plemena Matses, ki mi je v amazonski džungli predalo znanje.

V kolikor te pokliče duh žabice Kambo, prosim izpolni vprašalnik, da dobim okvirno sliko zdravstvenega stanja, nato pa ti pošljem vse informacije tudi na mail.

Kaj je kambo?

Kambo je, zaradi naravne sposobnosti krepitve in obnove celotnega psihofizičnega telesa, poznan kot “cepivo iz gozda”. Gre za globoko prečiščevalno seanso, ki deluje na vseh nivojih: fizičnem, čustvenem, duhovnem in mentalnem.

Kambo ni le amazonska žabica oziroma njen izloček. Kambo je močna medicina, ki jo uporabljajo avtohtona plemena Amazonije, poznana pa je kot “cepivo iz gozda” ali “medicina za bojevnike”. Ne le, da poseduje zdravilne in razstrupljevalne lastnosti, Kambo daje tudi močno poživitev našemu imunskemu sistemu in prinaša svežo vitalnost duhu, umu in telesu.
Amazonska nočna drevesna žabica Kambo (latinsko: Phyllomedusa bicolor), vsebuje namreč KOKTAJL BIOAKTIVNIH PEPTIDOV, ki jih naše telo prepozna kot svoje. In ravno ti peptidi so tisti, ki v našemu telesu sprožijo kaskado samozdravilnih procesov.

Zaradi svojega močnega učinka na človeški organizem, prebivalci Amazonskega pragozda Kambo uporabljajo že stoletja, in sicer za:

 • zdravljenje in čiščenje psihofizičnega telesa
 • krepitev telesne moči in vzdržljivosti
 • povečanje duhovno in mentalno jasnost
 • srečo in veselje do življenja
kambo žabica
kambo

Koristi kamboja

Koristi kamboja na telesni ravni

Kambo razstruplja telo, krepi imunski sistem in aktivira procese samozdravljenja. Je naravni antibiotik, deluje proti virusom, bakterijam, glivicam in drugim patogenom. Deluje protivnetno, čisti kri, zmanjšuje rakave celice in izboljšuje splošno dobro počutje.

Kambo se uporablja za zdravljenje tesnobe, depresije, odvisnosti (predvsem od alkohola), kroničnih bolečin, težav s plodnostjo, borelioze, migren, bolezni notranjih organov, kože, herpesa, kandide, vnetij, artritisa, virusov, celo HIV, in za mnoštvo drugih telesnih težav, saj s pomočjo bioaktivnih peptidov aktivira telesno inteligenco, da se lahko telo samo zdravi. Kambo je lahko zelo učinkovit tudi pri zdravljenju Alzheimerjeve bolezni, Parkinsonove bolezni, astme, revmatizma in bolezni sklepov, malarije, diabetesa, hepatitisa, pri okrevanju po kemoterapiji ali pa se ge uporablja v preventivne namene.

Četudi ni dvoma o širokem spektru možnosti uporabe Kamboja, je potrebno določiti pravo vrsto tretmana vsakemu posamezniku posebej glede na njegove specifične potrebe. Pravilno doziranje je odločilnega pomena pri vzpostavitvi najboljših in trajnih učinkov zdravljenja.

Do sedaj še ni bilo modernih kliničnih raziskav, narejenih na ljudeh, da bi lahko znanstveno dokazali zdravilne učinke Kamboja. Zato moramo biti potrpežljivi, preden bomo lahko Kambo medicini uradno rekli zdravilo. Neodvisno od laboratorijskih raziskav pa veliko število ljudi potrjuje, da jim je Kambo pomagal pri številnih težavah, kar pojasnjuje, da je znan kot “cepivo iz gozda”.

Koristi kamboja na energijski ravni

Avtohtona plemena Amazonije Kambo uporabljajo tudi za čiščenje “paneme” ali gostega oblaka nejasnosti, ki sedi na vrhu energijskega polja posameznika. “Panemo” lahko razumemo tudi kot nagnjenost k nesreči, lenobi, depresiji ali zmedi. To je stanje bivanja, ki privlači neugodje in bolezen.

Kambo pomaga odstraniti “panemo”, kar posamezniku pomaga vzpostaviti naravno stanje popolne harmonije – na način, da nas ponovno poveže z našo pravo naravo. Ni naključje, da se mi je pleme Matses večkrat pošalilo: ”Ko ti gre v življenju vse narobe, je skrajni čas, da vzameš Kambo.”

Koristi kamboja na individualni ravni

Že res, da se Kambo uporablja za številne psihofizične deviacije, vendar moramo upoštevati, da je vsak človek unikaten. Rezultati seans se lahko razlikujejo od posameznika do posameznika, odvisno od njegovih potreb, namer in pripravljenosti na spremembe. Da bi lahko pridobili res dolgoročne koristi, je zaželjeno vzpostaviti zdrav življenjski slog, saj v nasprotnem primeru tvegamo, da se nam simptomi povrnejo.

kambo katja brvar

Priprava in seansa

Priprava na Kambo

Nekaj dni pred prihodom na seanso, vsaj dan ali dva, se je priporočljivo držati lahke diete. To pomeni, da se izogni procesirani in ocvrti hrani ali hrani, ki je težko prebavljiva. Pravtako je priporočljivo prenehati z alkoholom in ostalimi drogami, saj boš s tem dosegel/la bolj globinsko čiščenje telesa. V ta namen se je priporočljivo predhodno tudi dovolj hidrirati. Z vodo, ne s sladkimi pijačami.

Kambo ima najboljši učinek, če ga vzamemo na prazen želodec, zato se pred seanso ne zaužije nobene trde ali tekoče hrane vsaj 10 ur pred seanso. Kambo se dela na tešče. Med seanso je priporočljivo obleči udobna oblačila. Seansa traja približno dve uri oziroma dokler se proces uspešno ne zaključi. Po seansi ne imej resnih obveznosti, izogibaj se stresu. Priporočljivo je, da si vzameš čas zase, čas za morebitni počitek in čas za integracijo.

Seansa

Ob prihodu na seanso se najprej pogovoriva in postaviva namero, ki te v danem trenutku najbolj podpre. Med pogovorom se popije 2 litra vode, saj voda pomaga telesu izločiti toksine – tako fizične, kot energijske. Medicina je namreč purgativna – toksine se najpogosteje s pomočjo vode izloči preko spontanega bruhanja ali odhoda na wc. Hja, toksinčki se pač morajo nekako izplakniti iz telesa. Kambo se nato aplicira na predhodno, čisto narahlo ožgano kožo – običajno na roki, a le toliko, da se odstrani prva plast kože. Število pikic je odvisno od posameznika, običajno nekje od 1 do 7 pik. Nanje se aplicira izloček Kamboja in kaj kmalu se lahko začuti, kako njegov duh preko limfnega sistema zaokroži po telesu v krvni obtok, da prečisti telo in mu pomaga na poti k ravnovesju.

kambo seansa

Med seanso

Ko medicina zaokroži po telesu, se kaj hitro začuti pospešen srčni utrip in občutek toplote, celo vročine. Medtem ko Kambo kroži in skenira telo morebitnih nevšečnosti, se običajno pojavi tudi občutek slabosti, ki ga pravzaprav povzročajo naši toksini in ne Kambo. Ko se toksinov nabere dovolj, se izločijo preko bruhanja, odhoda na wc, zehanja ali potenja. Lahko se pojavijo tudi mravljinci, krči, vrtoglavica, otopelost rok in telesna šibkost. Včasih kdo začuti tudi potrebo po jokanju ali izlivu drugih čustvenih nabojev. Kambo namreč čisti in odstarnja ne le telesne temveč tudi čustvene blokade, ki nam ne služijo več.

Po 30 minutah je proces končan, simptomi počasi izzvenijo. Simptomi in dolžina procesa variirajo glede na posameznika, njegovo namero in količino odmerka. Le v izjemnih primerih se lahko proces malo podaljša ali skrajša, a običajno se zaključi po 30 minutah. Po zaključenem procesu se v tišini še malo posedi ali uleže, da si telo popolnoma opomore. Po kratki fazi “neugodja” se okreva torej hitro, občutek po končani seansi pa je običajno lahkoten in jasen. V primeru zelo toksičnega telesa je potreben daljši počitek.

Po seansi

Najverjetneje se boš počutil/a odlično, čeprav boš morda še rahlo utrujen/a, ni pa nujno. V vsakem primeru si je na dan Kamboja priporočljivo vzeti dela prost dan, saj gre za močan proces čiščenja in samozdravljenja. Vzemi si kot pomemben dan zase, za svoje telo, srce in um. Vzemi si čas za morebitni počitek, sprehod v naravi, toplo kopel, pisanje dnevnika ali karkoli ti pomaga ohraniti stik s samim seboj, da se izkušnja lahko čim lepše integrira.

V dnevih in tednih, ki sledijo, ljudje pogosto poročajo o izostrenih čutih, pozitivnem razpoloženju, povečani vzdržljivosti, hitrih refleksih, čustvenih prebojih, večji jasnosti, motivaciji in zmanjšanih nivojih stresa.

Blagodejne učinke Kambo včasih doživimo takoj po seansi, v nekaterih primerih pa šele naslednji dan človek začuti povečano vitalnost, notranji mir, jasnost uma in zdravljenje telesa. Nekateri ljudje poročajo, da se jim je po seansi dobro počutje izboljševalo iz dneva v dan, nekateri pa so potrebovali do dva tedna predno je izboljšanje zdravja postalo bolj očitno. Kambo deluje s tvojo namero in deluje na področju, ki trenutno najbolj potrebuje tretman.

Sodelovanje z duhom Kamboja je zelo oseben odnos in se bo vsakič spremenil glede na postavljeno namero in potrebe telesa in duha.

Znanstvene raziskave

Izloček Kamboja so iz znanstvenega vidika prvič raziskovali in opisali zahodni znanstveniki John Daly, Vittorio Erspamer in njihova ekipa, raziskavo pa so objavili leta 1992. Vittorio Erspamer je leta 1985 objavil članek baziran na njegovih študijah o naravnih bioaktivnih Kambo peptidih, ki pomagajo telesu pri samozdravljenju. Prav ti bioaktivni peptidi so tudi razlog, da se farmacevtska družba zelo zanima zanje. Razvoj novih zdravil na osnovi zgolj enega, pa čeprav sintetičnega peptida, lahko namreč prinese na stotine milijonov dolarjev, zato danes že obstajajo nekateri patentirani peptidi.

Dermorphin – peptid, ki učinkuje kot opiat na določene receptorje, zato poseduje zelo močan protibolečinska efekt, ki je 30 do 40 krat močnejši kot morfij.

Deltorphin – prav tako močan protibolečinski peptid in delta opioid agonist.

Phyllomedusin – je nevropeptid z močnim učinkom čiščenja črevesja.

Phyllokinin – peptid, ki dolgoročno pomaga zniževati pritisk.

Phyllocaerulein– še en močan protibolečinski peptid, ki deluje na uravnavanje telesne temperature.

Adenoregulin – 33 aminokislinski peptid, ki deluje z adenozinskim receptorjem. Ta antibiotični peptid lajša škodljive učinke bakterij, gliv, parazitov in rakavih celic.

Dermaseptin – povzroča protimikrobno delovanje, proti bakterijam, glivicam, parazitom, kvasovkam in virusom, ki pogosto povzročajo hude okužbe.

Tryptophyllins – peptid, ki pomaga v boju proti kandidi in hkrati pripomore pri zdravljenju vnetij, težav s srcem, ožiljem in pri zdravljenju raka.

Več informacij o znanstveni raziskavi lahko najdeš na: Researchgate.net in Research.net.

kambo samozdravljenje

Pogosta vprašanja

Če ga uporabimo na pravilen način, je Kambo zelo varen. Vseeno je potrebno upoštevati, da je Kambo zelo močan izloček, zato je treba vedeti kako z njim rokovati. Največja nevarnost je lahko, če seanso vodi nepoučen ali neizkušen praktikant. Tako kot bela halja in inekcija človeka še ne spremeni v zdravnika, tako tudi nekaj peres in ropotuljica človeka ne spremenita v šamana. Vedno priporočam pazljivo izbiro praktikanta, ki naj ima znanje in izkušnje na tem področju in hkrati povezavo z duhom medicine.

Število seans varira glede na posameznika – glede na njegovo zdravstveno stanje, potrebe in namero. V mnogih primerih zadostuje že ena sama seansa, da dosežemo nekaj zdravilnih učinkov. Priporočljivo pa je, da se Kambo vzame večkrat, ker Kambo čisti naše telo po plasteh in vsakič globlje. V določenih primerih ga lahko apliciramo po več dni zaporedoma (še posebej pri hujših težavah), saj se na ta način naslednja seansa poveže s prejšnjo, kar poglobi celoten proces. Na splošno priporočam 3 seanse znotraj enega luninega cikla (torej znotraj enega meseca), ponavlja pa se ga lahko enkrat, dvakrat letno ali ob menjavi letnih časov. Po želji. In ko te duh Kamboja pokliče.

Ne. Kambo ni primeren za vsakogar in ga ni primerno jemati v primeru spodaj navedenih stanj, ker bi v teh primerih lahko prišlo do kontraindikacij:

 

 • izjemno nizek krvni pritisk ali ob jemanju zdravil za zniževanje pritiska
 • splošne težave s srcem
 • možganske krvavitve
 • anevrizem in krvni strdki
 • Addisonova bolezen
 • varice požiralnika
 • pankreatitis
 • če jemlješ imunske zaviralce pred presaditvijo organov
 • če okrevaš po težki kirurški operaciji
 • če si na kemoterapiji ali radioterapiji
 • nosečnost ali zgodnje dojenje

Obstajajo še drugi primeri, kjer Kambo ni priporočljiv, zato je potrebno pred prijavo na seanso izpolniti vprašalnik na spletni strani, da presodim, ali je Kambo seansa zate primerna ali ne.

Katerikoli dan in ura ustreza obema. Individualne seanse (z osebo ali dvema) izvajam v udobju svojega doma v Ljubljani. Skupinske seanse potekajo redkeje, saj je največ povpraševanja ravno za individualne seanse.

Datume skupinskih seans objavljam preko mesečnih novičk.

 • udobna večplastna oblačila za prilagajanje nihanju telesne temperature
 • rezervno majico s kratkimi rokavi v primeru, da se spotiš
 • svojo dekico, da se med počivanjem udobno zaviješ vanjo
 • škatlico in tekočino za leče, če jih nosiš in se odločiš za očesne kapljice Sananga
 • za vse drugo poskrbim jaz!

Moj pristop je intimen. Delam s posamezniki ali z manjšimi skupinami. Posebej pri zdravljenju občutljivih tem, čustvenih stisk ali travm, je potreben varen in intimen prostor, kar pa je težko vzpostaviti pri večji skupini ljudi. Na ta način zagotavljam popolno prisotnost in podporo, ki lahko doprinese k globokemu in celostnemu zdravljenju. Kambo seansa traja 2 do 3 ure oziroma dokler se proces uspešno ne zaključi. Skupinske seanse trajajo dlje in so omejene na 6-8 udeležencev.

Sananga je tradicionalna amazonska medicina, narejena iz narezanih fermentiranih korenin grma Tabernaemontana Undulata iz deževnega pragozda. Vsebuje aktivno sestavino Ibogain. Sanango že tisoče let uporabljajo avtohtona plemena iz Peruja in Brazilije. Te močne kapljice za oči delujejo na mnogih nivojih: fizičnem, duhovnem in energijskem. Te aktivne sestavine delujejo direktno na vzrok bolezni (predvsem bolezni oči) in raztapljajo snov, ki ustvarja Panemo (negativno energijo, slabo počutje in psihosomatska obolenja).

Na telesni ravni očistijo in osvežijo oči. Navedena so za zdravljenje glavkoma, katarakta, astigmatizma, konjuktivitisa, rdečih in suhih oči, sinusitisa in kroničnih glavobolov.

Na energijski ravni odpre in prečisti tretje oko, poveča avro in uravnovesi čakre. Po vnosu kapljic v oči se za nekaj minut pojavi zelo pekoč občutek, odvisen od moči odmerka, ki traja nekaj minut.

Sananga je potentna medicina, ki čisti um in telo energijskih motenj, kar nam omogoča nove načine videnja, zaznav in drugačnega pristopa k življenju.

Rapé, izgovorjeno “hape”, je prav tako starodavna tradicionalna amazonska medicina. Narejena je iz listov, semen, korenin, začimb, lubja ali cvetov zdravilnih rastlin. Ponavadi vsebuje Mapacho, poznan tudi kot džungelski tobak, zdrobljen, pražen in nato pomešan s pepelom svetega lesa. Uporaba Rapé-ja je dobrodejna na mnogih ravneh. Na miselni ravni je znana po čiščenju uma in pomaga pri koncentraciji, osredotočanju in prizemljevanju. Na telesni ravni pomaga pri čiščenju in obnovitvi sinusov, odpravi glavobolov in dekalcifikaciji pinealne žleze. Sama ga rada uporabljam pred meditacijo, saj zelo hitro umiri um in odpre srce. Plemena ga uporabljajo tudi pri povezovanju z ritmi narave, za sprostitev ali pa za izostritev čutov pred lovom.

Med Kambo seanso ga uporabim kot pripomoček pri čiščenje morebitnih blokad, s čimer se poglobi proces razstrupljanja, pomaga pa tudi pri prizemljitvi in osrediščenju.

Cenik Kambo seans

Kambo seansa za enega (2-3 ure)

1 seansa: 160€
3 seanse znotraj enega luninega cikla:
150€ /seanso

Kambo seansa za 2 -3 udeležence (3 ure)

1 seansa: 100€
3 seanse znotraj enega luninega cikla:
95€ /seanso

Kambo seansa za 4 – 8 udeležencev (3-5 ur)

1 seansa: 85€
3 seanse znotraj enega luninega cikla:
80€ /seanso

*Vse seanse vključujejo posvet, posamezniku prilagojen protokol, Sanango in Rapé (opcijsko), organski zeliščni čaj ali hranljiv prigrizek po seansi v kolikor te zagrabi lakota.

Prijava na Kambo

Če želiš rezervirati Kambo seanso, prosim izpolni spodnji vprašalnik. S tem presodim ali je Kambo medicina zate resnično primerna ali ne. Z odgovorom se vrnem v najkrajšem možnem času.Hvala!

Izjave udeležencev

Sem Katja Brvar

Ljudje pravijo, da si upam. A v resnici ne znam drugače. Želim si topel dom, a me najdeš povsod po svetu.

Zadnje desetletje sem živela in potovala po vsem svetu ter se učila pri številnih učiteljih, modrecih, šamanih, v puščavi, gorah in pragozdu … Od tod navdih, da sem postala avtorica knjižne uspešnice Ujetnica pragozda in da danes s srcem vodim transformativne terapije, seanse in delavnice.

Ti pa si odkril mojo spletno stran. Dobrodošel/la!

Ta stran je zate, če iščeš celostno podporo pri življenjskih spremembah in izzivih na duševnem ali fizičnem nivoju.

Sem Kambo praktikantka, ICF coach, facilitatorka dihalne tehnike Moč diha, holističnega zdravja in entuziastična biohacker-ka po srcu. 

S projektom Izven iluzije pomagam pri aktiviranju lastnih sposobnosti samozdravljenja ter hkrati omogočam varen prostor, kjer se zdravljenje (emocionalno, mentalno, fizično, duhovno) lahko manifestira. Čarobne paličice nimam, imam pa številna močna orodja, ki ti lahko pomagajo premagati ovire, ki preprečujejo, da zasiješ v siju svoje izvorne energije.

0
0